Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty

"Jedzenie jako paliwo jest niezwykle ważne dla mnie jako sportowca. W zależności od tego, co zjem przed treningiem, w czasie treningu i po nim, będę się czuł dobrze albo źle. Byle jakie jedzenie to byle jakie wyniki". Timmy Duggan, kolarz szosowy, zawodnik drużyny UCI-ProTour Liquigas-Cannondale.



Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Nieistotne, czy jesteś pro zawodnikiem, ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze – ta książka jest dla ciebie. Każde osiągnięcie daje niezmierną satysfakcję, jednakże kluczem do sukcesu jest paliwo. 

 

Bike&Cook jest pierwszym wydanym w Polsce poradnikiem kulinarnym dla rowerzystów. Co najważniejsze, napisany jest w sposób przejrzysty i prosty – jest to bardzo istotne dla osób aktywnych i prowadzonego przez nich stylu życia. Z poradnika dowiemy się, jak odpowiednio zjeść zarówno przed, jak i po treningu oraz co zabrać ze sobą na rekreacyjną wycieczkę – pasty, dipy czy przekąski. Wszystko jest tutaj uporządkowane w podrozdziałach, a świetne zdjęcia Agnieszki Murak sprawiają, że poradnik jest bardzo przyjemny dla oka. 

 

 

W poradniku znajdziemy cenne porady dietetyka sportowego, które w łatwy sposób pomogą osiągnąć wymarzone cele. Przepisy zostały przetestowane na kolarzach dla maksymalizacji efektów sportowych. Wszystkie mają przypisane wartości odżywcze, znajdziemy tu również dania wegańskie, wegetariańskie i bezglutenowe.

 

Z tym poradnikiem przyrządzenie posiłków jest po prostu łatwe, a zaoszczędzony czas można spożytkować w terenie!



"Gdybym w czasach mojej amatorskiej i zawodowej kariery wiedział choć ułamek tego, co obecnie wiadomo na temat wpływu diety na osiągi kolarza, to byłbym jeszcze bardziej wymagający dla rywali. Dzisiaj, ścigając się już tylko dla przyjemności, odkryłem, że odpowiednie odżywianie – a w moim przypadku dieta wegańska – jest gwarancją nie tylko zdrowia i kondycji, ale także po prostu radości życia." 

Czesław Lang

 

 

AUTORZY:

Jagoda Podkowska, Marta Kekusz, Tomasz Kołodziejczyk

Wydawnictwo: Filo
Więcej informacji na stronie bikeandcook.pl
ISBN: 978-83-62903-29-0
Premiera: 15 marca 2017

Liczba stron: 288
Cena: 49,99 zł